
Workshop sabreren + Bubbelproeverij
Het ontkurken van mousserende wijnen met een sabel.
Deze eeuwenoude traditie heeft zijn oorsprong in de tijd van Napoleon. Als symbool van overwinning en feestvreugde openden de soldaten de champagneflessen met hun zwaarden.
Deze traditie herinnert ons aan de kracht van het moment, de kunst van het durven, en het vieren van de vrijheid met een sprankelende toast.
Wist je dat heel veel landen hun eigen mousserende wijn maken?
In Duitsland heet deze wijn bijvoorbeeld Sekt en in Zuid-Afrika Vonkelwijn.
In Italie heb je naast Prosecco ook Franciacorta. Deze laatste wordt op dezelfde manier gemaakt als Champagne.
En uit Spanje komt Cava, waarvan de besten absoluut niet onderdoen voor Champagne.
Begeleid door én lid van Le confrérie du sabre d’or leren wij je precies hoe je de kurk van een fles bubbels slaat met een sabel.
Aansluitend proeven we de verschillende mousserende wijnen, waaronder Champagne.
Prijs: € 400,- tot 8 personen. *
Tijdens deze workshop krijgt iedereen de kans om zelf een fles te sabreren.
* Prijs is inclusief btw en inclusief reiskosten binnen een straal van 15 km vanaf Hoorn.
Eventuele parkeerkosten worden separaat in rekening gebracht.


